Бенчич не остави шансове на Серина Уилямс и я доближи на два турнира от отказването

от в 07:28 на 11.08.2022
Калоян Соколов

Серина Уилямс наскоро се завърна след над година извън кортовете, но допусна поражение още в откриващия си мач на Уимбълдън и сякаш тя самата тогава разбра, че нейните дни в професионалния тенис са преброени. Все пак 40-годишната американка реши да вземе "уайлд кард" за турнира в Торонто и записа първата си победа от 15 месеца насам. Това обаче явно не е било достатъчно сериозна крачка напред, за да реши да се задържи за по-дълго в Тура и преди два дни обяви как ще сложи край на кариерата си на тазгодишния US Open. Белинда Бенчич пък доближи световната номер едно още повече до отказването, след като я отстрани с рутинното 6:2 6:4 във втория кръг на надпреварата в Канада и по този начин за Уилямс остават единствено турнирите  в Синсинати и Откритото първенство на САЩ, докато не окачи ракетата на стената. Бенчич пък си осигури място на осминафиналите, където я очаква среща с друга някогашна водачка в световната ранглиста, а именно Гарбинье Мугуруса.

Уилямс показа характер в откриващото си подаване, отразявайки две точки за пробив, но си личеше колко по-уверено се придвижва олимпийската шампионка по корта. Серина се опитваше да компенсираше със своята мощ, ала често не намираше очертанията на съперниковото поле и поставената под номер 12 реализира брейк, който не след дълго дублира и така си осигури успеха в откриващата част.

Вторият сет се развиваше далеч по-успешно за 40-годишната състезателка и асовете непрекъснато се увеличаваха в нейния актив. Ретурите на американката обаче продължаваха да не са никак убедителни и Бенчич изчака известен спад в началния удар на ветеранката, след което реализира решителен пробив за изхода на двубоя и си гарантира крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бенчич не остави шансове на Серина Уилямс и я доближи на два турнира от отказването Калоян Соколов
Теми:  
wta | беинда бенчич | Обзори | серина уилямс | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook