Бенчич сложи край на хегемонията на Свитолина в Дубай и е на финал

от в 19:34 на 22.02.2019
Калоян Пламенов

Белинда Бенчич се класира сензационно за финала на силния турнир в Дубай, след като детронира шампионката Елина Свитолина на 1/2-финалите след победа с 6:2, 3:6, 7:6(3) за точно два часа игра.

Това бе втори мач между двете в тура и втора победа за швейцарската тенисистка, която в спор за трофея ще се изправи срещу чехкинята Петра Квитова. Статистиката в мачовете между двете показва три двубоя и три победи за чешката тенисистка, както и нито един загубен сет. 

Преди този 1/2-финален мач Свитолина бе в серия от две спечелени поредни титли в този турнир и 12 поредни победи, но нейната поредица бе прекъсната по изключително болезнен за нея начин.

В първия сет Белинда проби в първия и петия гейм и взе като цяло с лекота частта, а във втория сет започна с пробив още в стартовия гейм, който бе върнат на момента от нейната противничка.

Двете си размениха по още един пробив преди Свитолина да пробие решително за 5:3 и след това да си вземе с лекота подаването, за да прати мача в трети и решителен сет. Въпросният трети сет вървеше чудесно за украинката и тя проби в седмия гейм, а след това затвърди пробива.

В десетия гейм обаче Бенчич върна пробива, а в дванадесетия изпусна три мачбола на сервис на своята опонетка. Поразклатената украинка обаче се провали в тайбрека, в който спечели само три точки. Taка тя загуби мача и даде шанс на нейната противничка да се бори за трети трофей в кариерата й.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бенчич сложи край на хегемонията на Свитолина в Дубай и е на финал Калоян Пламенов
Теми:  
белинда бенчич | елина свитолина | петра квитова | тенис турнир в дубай - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook