Бенчич взе реванш от Швьонтек, за да се класира сред последните осем в Ню Йорк

от в 20:03 на 06.09.2021
Диана Андреева

Ига Швьонтек остави всичко от себе си на Луис Армстронг Стейдиъм, но дори това не и беше достатъчно и тя отстъпи на златната медалистка от Олимпийските игри в Токио Белинда Бенчич. Мачът между двете състезателки приключи след повече от два астрономически часа, като фаворитката в срещата Швьонтек отстъпи с 6:7(12) 3:6 и по този начин сложи край на участието си в US Open 2021.

Благодарение на днешнию си успех, Бенчич взе реванш от своято опонентка за нанесеното поражение в началото на годината. По време на последния за сезона турнир в Австралия двете тенисистки се изправиха една срещу друга в спор за трофея на Аделаида Оупън, а там без никакви колебания Ига вдигна титлата и започна уверено 2021.

Първият сет бе истинско тенис зрелище. Пагубни моменти имаше както за Швьонтек, така и за Бенчич, а още от началните минути мачът бе на високи обороти. Разиграванията бяха продължителни, а това само допринасяше към и без това приповдигнатото настроение по трибуните на корта.

Бенчич първа бе близо до спечелването на първия сет след като уверено поведе с 5:3. От там обаче последва сериозен спад в представянето й, като макар и трудно, тя все пак успя да вкара частта в тайбрек. Решителният дълъг гейм със сигурност ще остане в историята. Той бе най-оспорваният до момента на турнира, като след впечатляващите 23 минути игра и общо три отразени сетбола, Бенчич успя да открие общия резултат в своя полза.

Втората част бе далеч по-еднообразна. Белинда не се поколеба повече нито за миг и изцяло пое контрола над разиграванията. Швьонтек сякаш бе изтощена от изминалите минути на мача и вече далеч не излъчваше увереността, с която започна участието си на 1/8-финалите. Ига бе пасивна, а това допълнително наклони везната в полза на нейната противничка и в крайна сметка Бенчич се поздрави с крайната победа. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бенчич взе реванш от Швьонтек, за да се класира сред последните осем в Ню Йорк Диана Андреева
Теми:  
us open | белинда бенчич | ига швьонтек

Коментари





Следвайте ни в Facebook