Бенчич: За мен бе като сбъдната мечта да бъда редом до самия Федерер

от в 08:10 на 30.03.2019
Калоян Пламенов

Белинда Бенчич разкри, че за нея е било като сбъдната мечта да бъде рамо до рамо с Роджър Федерер в Пърт, в началото на годината. Двамата бяха екип за Хопман Къп и в крайна сметка спечелиха трофея от неофициалния турнир. 

"Това беше като една сбъдната мечта за мен. Прекарахме много време заедно с Роджър. Даде ми много ценни съвети и тренирахме заедно", коментира Бенчич, която тръгна нагоре след надпреварата и постигна доста добри резултати от началото на сезона.

"Роджър е човек от когото можеш да научиш много. Той ми обясни, че съм прекалено емоционална на корта и трябва да се науча да се отпускам, тъй като според него това ще подобри цялостното ми представяне".

"Разказа ми също как планира кариерата си, как е стигнал до толкова титли и неща от този сорт. Казва ми тънките детайли, които могат да ми бъдат от много голяма полза", не пропусна да разкрие още сънародничката на Маестрото.

"Искам да бъда максимално свежа на корта, но не искам да крия емоциите си. Съветите на Роджър ми помогнаха изключително много и се радвам, че успях да изиграя силни турнири, след като поговорихме с него". 

"Успях да бъда отново уверена в себе си. Нямах това самочувствие от години насам, а това ми помогна за някои много добри резултати през сезона". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бенчич: За мен бе като сбъдната мечта да бъда редом до самия Федерер Калоян Пламенов
Теми:  
белинда бенчич | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook