Беноа Пер отново скандализира: Радвам се, че загубих в първи кръг

от в 10:54 на 18.03.2021
Мирела Николова

 


Продължителната пауза през миналата година поради световната пандемия от COVID-19 силно повлия на физическата форма на някои от играчите, като им отне известно време да влязат в обичайния си игрови ритъм. Оказва се обаче, че Беноа Пер, който след подновяването на сезона има само 2 победи от общо изиграни 15 мача, дори няма необходимата мотивация да заиграе отново на най-високо ниво, тъй като по неговите думи тенисът не му е приоритет.

В момента французинът се намира в поредица от 4 поражения,, последното от което дойде през вчерашния ден на АТР 500 турнира в Акапулко, където не оказа никаква съпротива на Стефанос Циципас и напусна безславно. 31-годишният тенисист коментира пред френския вестник "L'Equipe" негативната си серия, като заяви, че се чувства облекчен, че е загубил още на старта в Мексико. 

„Загубих в първи кръг - колкото по-рано, толкова по-добре. Сега ще мога да изляза от "балона" по-бързо и да се възползвам от няколко свободни дни преди Мастърса в Маями. Нямам търпение да отида на басейн и на плаж. Тенисът не ми е приоритет в момента. Единствената цел, която имам на всеки турнир, е да изляза от "балона".

Дойдох, спечелих малко пари, продължавам напред. Наградата за спечелване на титлата е 30 хиляди, а за поражение на старта - 10. Защо да се измъчвам заради двадесетте?"

Пер също така намекна, че възнамерява да си даде почивка от тениса за кратък период от време, по подобие на сънародника си Жил Симон:

"Изобщо не пипам ракетата. Съвсем сам съм, нямам никого в екипа си - нито треньор, нито физически такъв. Не тренирам, не съм готов да играя големи мачове. Няма да продължавам още дълго така."

Източник: Tennis Majors France 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беноа Пер отново скандализира: Радвам се, че загубих в първи кръг Мирела Николова
Теми:  
беноа пер | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook