Бердих: Джокович ще има сериозни затруднения през следващата година

от в 18:56 на 27.12.2021
Мирела Николова

Изминалият сезон беше изключително успешен за Новак Джокович, след като той успя да наложи пълна доминация в турнирите от Големия шлем и бе в серия от 27 поредни победи на "мейджъри", преди Даниил Медведев да го остави на крачка от постигането на т.нар. "календарен шлем". Този успех на руснака бе поредният сигнал, че младото поколение настъпва с бързи темпове и ще създава все повече главоболия на досегашните главни действащи лица в тениса.

Според бившия №4 в света Томаш Бердих, който сложи край на кариерата си през 2019-а година, през идния сезон Ноле ще има далеч повече затруднения пред себе си, продиктувани не само от новоизгряващите млади звезди, но и от напредващата му възраст:

"През новата година на Новак определено ще му бъде по-трудно. Не казвам, че няма шанс да спечели надпревара от Шлема, напротив - той продължава да бъде в отлична позиция за това, но смятам, че ще трябва да избягва петсетовите сблъсъци, тъй като продължителните двубои те изтощават както физически, така и физически. Възрастта си казва своето и с всяка изминала година Джокович ще става все по-уязвим. Въпреки това обаче предвиждам, че ще спечели поне един трофей от Шлема през 2022-ра", заяви Бердих.

Източник: UbiTennis

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бердих: Джокович ще има сериозни затруднения през следващата година Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | томаш бердих

Коментари





Следвайте ни в Facebook