Беретини бе безпощаден срещу Еванс и стартира победоносно защитата на трофея в Куинс!

от в 19:54 на 14.06.2022
Мирела Николова

Матео Беретини бе извън Тура в продължение на 3 месеца, тъй като му се наложи да претърпи операция на играещата ръка, и надали можеше да мечтае за по-добро завръщане на корта от спечелването на трофея в Щутгарт през миналата седмица. Италианецът пренесе великолепната си игра и на турнира в Куинс, където е защитаващ шампион, за да надделее на старта над представителя на домакините Даниел Еванс в последователни сетове - 6:3 6:3. Така той си гарантира участие на осминафиналите, където го очаква сблъсък с някого измежду Лоренцо Сонего и Денис Кудла.

Дебютният сет бе ръководен почти изцяло от сервиращите, които още с началния си удар взимаха предимство в разиграванията, които в по-голямата си част се решаваха от не повече от четири удара. Световният №10 умело дочака правилния момент, в който да се възползва от разколебаването на опонента си, за да нанесе пробив в осмия гейм - 5:3. Подавайки за успеха в частта, Беретини допусна да изостане с 15:40, но веднага след това последваха четири чутовни сервиса, които помогнаха на фаворита да открие сметката си в общия резултат.

Вторият поставен пренесе устрема си и в следващия сет, където продължи да бъде агресивен на противниково подаване, и още в първия възможен момент осъществи пробив, който впоследствие затвърди за 2:0. С напредване на времето Еванс повиши нивото си и все по-често успяваше да постави под напрежение по-високоранкирания тенисист, ала отново шансовете му за брейк бързо се изпаряваха след отличната намеса на началния удар на италианеца. След като бе спасил 4 брейкбола в хода на сета, Беретини се сдоби с мачболи още на ретур в деветия гейм и след продължителна битка в крайна сметка наложи волята си и се поздрави с крайната победа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини бе безпощаден срещу Еванс и стартира победоносно защитата на трофея в Куинс! Мирела Николова
Теми:  
atp | куинс | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook