Беретини бе сериозно тестван, но извоюва втора поредна победа в Ню Йорк!

от в 00:41 на 03.09.2021
Калоян Соколов

Матео Беретини има сериозен точков актив за защита на Откритото първенство на САЩ, където преди два сезона достигна до полуфиналите и до голяма степен започна пробива си в елита на мъжкия тенис. Днес обаче финалистът от Уимбълдън трябваше да работи сериозно за успеха си, срещайки коравия французин Корентен Муте, който оказа сериозно съпротива, но в крайна сметка фаворитът взе своето и се наложи със 7:6(2) 4:6 6:4 6:3 и така се класира за третия кръг на надпреварата, където го очаква сблъсък с намиращия се в превъзходна форма Иля Ивашка.

Италианецът стартира ударно, като проби в самото начало и напълно контролираше размените от дъното на корта, в които често приключваше нещата със завършващ удар. Непоставеният играч се окопити скоропостижно, а нагледно се виждаше колко добре се движи той по-корта и грешките от ракетата на световния номер осем зачестиха сериозно. Стиловото противопоставяне на двамата пък обособи много интригуваща и равностойна битка, която доведе до тайбрек в откриващия сет, само че там класата на Беретини взе връх и римлянинът можеше да диша малко по-спокойно.

Това сякаш на пръв поглед обезкуражи аутсайдера, но неговата воля отново му позволи да навакса пробива пасив и този път дори на свой ред да се откъсне решително в края на частта, за да изравни общия резултат. Радостта на Муте не продължи дълго, тъй като поставеният под номер 6 за пореден път отмъкна рано подаването му и този път не позволи да бъде настигнат, излизайки отново напред в сетовете.

Подемът за Матео продължи в четвъртата част, докато съпротивителните сили на французина се поизчерпаха и постепенно разликата в равнището на двамата ставаше все по-видима, а Беретини приключи мача в характерното си амплоа, пласирайки мощен форхенд по правата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини бе сериозно тестван, но извоюва втора поредна победа в Ню Йорк! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook