Беретини: Джокович е в състояние да те превърне в посредствен играч

от в 13:43 на 12.07.2021
Калоян Соколов

Матео Беретини допусна поражение в първия си финал на ниво Голям Шлем, след като бе надигран от Новак Джокович и така сърбинът се поздрави с 20-ти "мейджър" трофей, който го изравни на върха по този показател заедно с големите му конкуренти Рафаел Надал и Роджър Федерер. Все пак обаче италианецът остави отлично впечтление с представянето си в хода на сезона на трева, а ето какво сподели самият той в последвалата си пресконференция:

"Бяха фантастични няколко седмици, но съм разочорван, защото играх много под стандартите си. Вината до голяма степен е на Новак, тъй като той изцяло неутрализира моите силни страни и ме пречупи. Джокович е много адаптивен, като те изучава в хода на мача и може да променя тактическата си постройка, за да те превърне в един напълно посредствен играч. Невероятно е по какъв начин покрива корта и колко много е подобрил началния си удар.

Имах известни проблеми с крака си, който беше облепен, само че това изобщо не изигра роля за моето поражение. Мога само да се уча от Новак Джокович, за когото срещата ни беше просто една обикновена неделя вечер, имайки предвид множеството подобни двубои, които е изиграл. Знам, че мога повече и просто имам нужда от по-голям опит на такава сцена. Важното е, че последните ми загуби са единствено от световния номер едно, което показва колко се е вдигнало равнището ми" - завърши италианецът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини: Джокович е в състояние да те превърне в посредствен играч Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | матео беретини | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook