Беретини не остави шансове на Мъри и огорчи завръщането му на корта

от в 16:59 на 17.06.2021
Калоян Соколов

Анди Мъри се завърна на корта за пръв път от над три месеца насам и даде надежди на местните фенове, след като надигра Беноа Пер на старта в Куинс. Днес обаче бившият номер едно се сблъска със съперник от съвсем друг калибър, тъй като се изправи срещу Матео Беретини и в крайна сметка водачът в схемата се наложи с 6:3 6:3 и така си осигури място на четвъртфиналите, където го очаква друг британец в лицето на Дан Еванс.

Мъри стартира вихорено, печелейки с лекота своето подаване, а впоследствие се добра до две точки за пробив, само че сервисът на Беретини заработи на много високо ниво и му помогна да се измъкне от проблематичната ситуация. Постепенно италианецът намери своя ритъм, като изостряше сериозно темпото с тежките си форхенди, които често оставаха извън обсега на четирикратния шампион. Това помогна на световния номер 9 на два пъти да вземе противниковото подаване, с което сложи точка на спора в откриващия сет.

Във втората част по-високоранкираният състезател отново показваше чудесни изяви на ретур и осъществи ранен пробив, пласирайки неспасяема къса топка в полето на британеца. Местният любимец веднага получи възможност да се домогне до паритет, ала отново офанзивата на Беретини взе връх и скоро той водеше с 3:0. Оттам насетне доминацията от начален удар на двамата беше пълна и по този начин римлянинът си осигури място във финалната осмица на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини не остави шансове на Мъри и огорчи завръщането му на корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | куинс | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook