Беретини: Обмислях да се откажа от финала на Уимбълдън

от в 14:36 на 14.12.2021
Диана Андреева

Матео Беретини не приключи сезон 2021 по желания начин, защото контузия го принуди да се оттегли от Nitto ATP Finals. Междувременно обаче италианецът се представи повече от впечатляващо в хода на годината - той достигна до номер седем в световната ранглиста, както и дебютира на финал от Големия шлем, ала остана на крачка от дебютната мейджър титла в кариерата си. 

В скорошно интервю Беретини си припомни физическото си състояние по време на мейджър турнира в Англия - Уимбълдън и разкри, че е бил на път да се оттегли от сблъсъка с Новак Джокович, но е излязъл за мача си заради феновете. Освен това, Матео коментира и предсезонната си подготовка и очакванията за предстоящия сезон, а ето и пълното му интервю: 

„В момента съм напълно добре. Тренирам усилено и се подготвям за австралийското лято. Сезонът беше доста натоварен, но постепенно се възстановявам. Хубаво е, че в края на годината имах възможност да прекарам повече време с роднините и приятелите си. Това ми се отрази повече от приятно в емоционален план и наистина се чувствам отлично. 

На Уимбълдън получих контузия, която бе породена от това, че изиграх голям брой мачове за кратък период от време. С екипа ми направихме чудеса, за да успея да достигна до заключителния етап. Преди срещата с Джокович положението все още беше далеч от добре и в един момент започнахме сериозно да обмисляме варианта да се оттегля. Аз обаче не можех да пропусна такава възможност. Не мога да обясня това, което се случи на Nitto ATP Finals. В тези ситуации най-важното е да анализираш внимателно случващото се и да подходиш разумно. 

Вероятно повечето хора биха искали да станат №1 в световната ранглиста, но за мен ще бъде повече от специално да спечеля титла от Големия шлем. Ако мога да избирам коя, бих посочил тази от Уимбълдън. Турнирът е страхотен, а атмосферата там е вълешбна“ – завърши Беретини.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини: Обмислях да се откажа от финала на Уимбълдън Диана Андреева
Теми:  
беретини | джокович | матео беретини | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook