Беретини осигури първи успех на Италия и заличи надеждата на Франция за 1/2-финал

от в 05:07 на 04.01.2022
Диана Андреева

Уго Юмбер сложи повече от подобаващо начало на тенис сезона си преди два дни, когато надигра не друг, ами настоящият световен номер две и шампион от последния за 2021-а турнир от Големия шлем - Даниил Медведев. Точно заради това очакванията към французина от неговифе съотборници и днес бяха големи, но той този път не успя да впечатли и отстъпи в последователни сетове на Матео Беретини - 6:4 7:6(8) в полза на състезателя от Рим. 

След като в първия за деня мач от програмата на корта Яник Синер записа поредна двусетова победа, успехът на Беретини бе напълно достатъчен, за да гарантира на отбора от Апенинския полуостров първа точка за общата класация и шанс да се доближат до първото място в група B. 

Мачът между Юмбер и Беретини оправда големите очаквания и предостави на феновете един качествен двубой. Преобладаваха по-кратки разигравания и доминация от страна на сервиращите, като основното предимство на Матео в хода на срещата безспорно бе непоколебимата му игра на начален удар и общо 18-е му директни точки. 

Сблъсъкът на първите ракети започна на високи обороти. Двамата тенисисти бяха твърдо решени да направят всичко по силите си, за да помогнат на отбора си. Мощните им отигрвания летяха с впечатляваща скорост над мрежата, но непредизвиканите неточности от ракетата на Юмбер надделяха в най-неподходящия възможен момент и Юго допусна пробив в третия гейм. Французинът така и не намери начин да възвърне инкасирания брейк, което бе достатъчно на Беретини, за да сложи край на сета в своя полза с 6:4. 

Втората част се разви идентично, но този път до пробив така и не се стигна. Беретини продължаваше да впечатлява с началния си удар, като италианския състезател нито веднъж не допусна да се стигне до точка за пробив в полза на опонента му. Закономерно доминацията на сервиращите доведе до тайбрек, където интригата отново не отъства, но Беретини се оказа по-категоричен във важните точки и успя да отмъкне и този сет, а с това и мача, обезсмисляйки мача при каретата на двете държави.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини осигури първи успех на Италия и заличи надеждата на Франция за 1/2-финал Диана Андреева
Теми:  
atp cup | беретини | италия | матео беретини | франция

Коментари





Следвайте ни в Facebook