Беретини показа характер и елиминира Хачанов след три тайбрека

от в 11:23 на 13.02.2021
Валери Андреев

Матео Беретини елиминира Карен Хачанов след 7:6(1) 7:6(5) 7:6(5), за да се добере за първи път в своята кариера до осминафиналната фаза на надпреварата в Австрлаия. Тази победа освен, че донесе много позитиви на италианеца, му причини и голям дискомфорт, защото в края на третия сет при 5:4 той получи неприятна контузия в лявата част на корема. Матео получи разтежение, което видимо му коства42 болка, а това с оглед идващия тежък двубой срещу Стефанос Циципас може да бъде голям проблем.

Самият мач предостави на тенис почитателите истинско зрелище - двама от най-мощните и постоянни играчи от дъното на корта един срещу друг, а освен агресивни удари и красиви разигравания, те си служиха по перфектен начин с началния си удар, което им позволяваше да седят далеч от пробивите.

Макар че двубоят бе доста равностоен, Беретини успяваше да бъде по-постоянният в играта си, а през почивките между точките се стремеше да накъсва ритъма на опонента си. Многократно Матео приканваше съперника си към мрежата,  съумяваше да бъде по-добре седящия в дъното на корта, но основното му предимство бе в психическа гледна точка по време на тайбреците, точно което му донесе и победата.

След двубоя Матео призна, че е много притеснен за контузията, страхува се да не е получил разкъсване в хълбука. Според физеотерапевта обаче това не е така, което е и възможно най-оптимистичният сценарий, защото тогава италианеца може и да успее да се възстанови от неприятностите. Беретини още сподели, че се е опитал да промени тактиката си към края на двубоя, с оглед болката и очевидно се е справил успешно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини показа характер и елиминира Хачанов след три тайбрека Валери Андреев
Теми:  
карен хачанов | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook