Беретини разкритикува АТР: Решиха за Уимбълдън, без да се допитат до нас, нечестно е

от в 15:03 на 14.06.2022
Мирела Николова

Решението на АТР да не бъдат присъждани точки на тенисистите по време на тазгодишния Уимбълдън, ще повлияе на класирането на мнозина състезатели, които през миналия сезон достигнаха до заключителните етапи на най-стария тенис турнир. Един от най-потърпевшите е Матео Беретини, който през миналата година направи изключително успешен сезон на трева, завършил с финал на Уимбълдън. Сега обаче той няма да има възможност да защити заработените точки и ще отбележи значителен спад в ранглистата, напускайки топ 20.

Наскоро той изрази недоволството си от взетото решение и преди всичко от това, че АТР не са се допитали до мнението на състезателите.

"Ситуацията е много трудна за всички, най-вече за хората, които страдат от войната в страната си.

В моя случай е много сложно, защото миналата година се представих добре на трева и независимо от това колко добре ще играя този сезон, ще се свлека в подреждането. Мисля, че е наистина нечестно.

Не съм съгласен с това, но същевременно разбирам, че живеем в трудни времена и ситуацията не е лесна за никого.

Все пак ми се иска това решение да бе взето по различен начин, може би щеше да е добре да се бяха допитали до играчите. Никой не се свърза с нас, никой не ни попита за мнението ни по въпроса и смятам, че това беше грешка", заключи световният номер 10.

Източник: Tennis365


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини разкритикува АТР: Решиха за Уимбълдън, без да се допитат до нас, нечестно е Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | матео беретини | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook