Беретини спря серията на Кузманов и сложи край на българското участие в Анталия

от в 13:39 на 10.01.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов определено ще запомни участието си на АТП надпреварата в Анталия, на която за пръв път преодоля квалификации и записа победа в основна схема на това ниво, но днес съпротивителните сили на Мико не бяха достатъчни, за да се противопостави на водача в схемата Матео Беретини и той остъпи с 2:6 3:6, като така бе сложен край на отличното българско участие в турския град.

 Втората ни ракета започна леко сковано и в резултат на това бе пробит още на старта. Топ поставеният набързо затвърди предимството си, но оттам насетне пловдичанинът играеше като равен с равен с Беретини, само че така и не намираше отговор на неговите първи сервиси, които действаха със стопроцентова успеваемост за световния номер 10. Шестият гейм се превърна в истински маратон, който в крайна сметка бе спечелен от Матео и скоро фаворитът имаше аванс в отделните части.

Вторият сет стартира с уверено подаване за нашето момче, само че римлянинът изведнъж просто престана да греши и вкарваше форхендите си с всичка сила в полето на Кузманов, който нямаше никакво време за реакция. Мико пък ставаше все по-припрян, а неговият език на тялото излъчваше крайно негативна енергия, което доведе до серия от пет поредни гейма в полза на италианеца и не след дълго сблъсъкът приключи с рутинен успех за Беретини.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини спря серията на Кузманов и сложи край на българското участие в Анталия Калоян Соколов
Теми:  
atp | анталия | димитър кузманов | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook