Беретини: Толкова силно желая медал на Игрите, че обмислях да участвам контузен

от в 10:50 на 21.07.2021
Диана Андреева

Матео Беретини със сигурност заслужава адмирации след страхотното си представяне на Уимбълдън 2021. Италианецът достигна до заключителния етап, където обаче отстъпи на световния номер едно Новак Джокович. Макар и да не даваше подобни сигнали на корта, по-късно Матео призна, че страда от контузия и именно затова е принуден да се оттегли от Олимпийските игри, с цел да не влоши състоянието си. Но решението е било много трудно за Беретини, както разкри самият той, а ето какво точно сподели пред медиите:

"Една от най-големите ми мечти през последните две години беше да участвам на Олимпийските игри. До последно се колебаех дали да не отида контузен в Токио, но в крайна сметка реших, че това би било неправилно решение. Желанието ми беше да се боря за медал на Игрите, но в настоящото си състояние нямаше да мога да го направя. Освен това рискувах да усложня сериозно контузията си. След няколко продължителни разговора с екипа ми достигнах до извода, че е най-добри да се откажа от намерението си да играя в Токио.

Още от дете мечтаех да съм в олимпийското село и да общувам със спортисти от цял свят. Някои хора доброволно отказаха да участват на Олимпиадата, но не ги съдя. Действително тазгодишното издание на събитието ще бъде по-различно заради противоепидемичните мерки и липсата на публика. След всичко това обаче Олимпийските игри в Париж през 2024 г. вече са още по-важна цел за мен“, завърши Беретини.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини: Толкова силно желая медал на Игрите, че обмислях да участвам контузен Диана Андреева
Теми:  
матео беретини | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook