Беретини трябваше да се потруди, но все пак откри успешно кампанията си на US Open

от в 23:32 на 31.08.2021
Мирела Николова

Полуфиналистът от 2019 г. Матео Беретини откри с успех кампанията си на тазгодишния US Open, след като сломи съпротивата на Жереми Шарди, с когото се бяха срещали само веднъж в официален мач, който бе завършил с два тайбрека в полза на световния №8. Днес те спазиха традицията си и първите два сета отново бяха решени след изиграването на дълъг гейм, преди финалистът от Уимбълдън да затвори срещата след 7:6(5) 7:6(7) ... В следващата фаза на турнира италианецът ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между сънародника си Стефано Травалия и Корентен Муте.

В откриващия сет французинът успяваше да остане равностоен на осмия в света и да поддържа равенството в резултата. Началният удар и на двамата състезатели работеше на пълни обороти, като продължителни разигравания почти напълно отсъстваха, което бе причината за бързото развитие на геймовете. В хода на частта не станахме свидетели на нито един пробив и така се стигна до тайбрек, в който двойна грешка на Беретини му коства изоставане с 3:5, но тогава Шарди изпусна контрола върху събитията и загуби последвалите четири точки, а с това и сета.

Устремът на италианеца продължи и той се сдоби с 2 брейкбола в началото на втората част, които обаче не успя да материализира, а впоследствие допусна спад в представянето си на сервис и след чудесни акции на Шарди към мрежата бе реализиран първият пробив в полза на по-нискоранкирания тенисист. Френският представител поддържаше аванса си почти до края на сета, но сервирайки за спечелването му, напрежението оказа влияние върху Жереми и той пропусна сетбол, като след това дори инкасира брейк, който върна Беретини в битката - 5:5.

Проблемите от сервис линията за световния №70 продължиха и в следващото му подаване, когато ролите се обърнаха и вече именно той беше този, който бе принуден да спасява сетболи. За пореден път обаче Шарди показа характер и успя да обърне гейма, вкарвайки и този сет в тайбрек, който бе изключително оспорван, но в крайна сметка Матео успя да надделее и да се приближи на крачка от успеха.

Французинът допусна спад в концентрацията си в средата на третата част, което откри брейкбол пред Беретини, от който той незабавно се възползва, за да поведе с 3:2. Сдобил се с инициативата в двубоя, италианецът не позволи на противника си да мисли за обрат и правейки необходимото и достатъчно, достигна до крайната победа след ... престой на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини трябваше да се потруди, но все пак откри успешно кампанията си на US Open Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | жереми шарди | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook