Беретини увери феновете си: Вече съм напълно здрав и готов за 2022-ра

от в 15:30 на 27.12.2021
Диана Андреева

Матео Беретини не приключи сезон 2021 по желания начин, защото контузия го принуди да се оттегли от Nitto ATP Finals. Междувременно обаче италианецът се представи повече от впечатляващо в хода на годината - той достигна до номер седем в световната ранглиста, както и дебютира на финал от Големия шлем, ала остана на крачка от дебютната мейджър титла в кариерата си. 

Беретини успокои своите почитатели в скорошно интервю, че вече се намира в отлична физическа форма. Първата ракета на Италия сподели повече за предсезонната си подготовка, както и разкри плановете си за предстоящата година и най-големите си цели. Ето и точните му думи:

"Вече съм напълно здрав. Контузията отшумя по-бързо от очакваното. Подготвях се във Флорида в компанията на много добри играчи. Съсредоточих се върху аспектите от тениса ми, които според мен се нуждаят от подобрение. Това е моята цел и винаги е била - да се усъвършенствам непрестанно.

Разполагам с ясни цели за предстоящата година. Искам да започна силно сезона в Австралия и да се представя по възможно най-добрия начин на Australian Open. След това ще се стремя да съм успешен и на турнирите на хард в САЩ. Също така ми се иска да стигна възможно най-далеч и на Ролан Гарос. Този турнир има своето място в сърцето ми, защото именно там за първи път доктигнах до трети кръг на ниво Голям шлем.

С радост бих премерил сили с Роджър Федерер, би било истинска тръпка. Не ми се иска да се срещам с Новак Джокович на мейджър ниво на три от четирите мейджър турнира, както беше през този сезон. Той се намира в отлична форма, но аз вярвам, че разполагам с капацитета да вдигна първи трофей от Шлема в идните месеци." - завърши Беретини.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини увери феновете си: Вече съм напълно здрав и готов за 2022-ра Диана Андреева
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | беретини | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook