Беретини загуби сет от млада надежда на Чехия, но продължава напред на АО

от в 11:14 на 11.02.2021
Мирела Николова

Световният №10 Матео Беретини се класира за осминафиналите на първия за годината турнир от Шлема Аустрелиън Оупън след 4-сетов успех над Томаш Махац с 6:3 6:2 4:6 6:3. За участие във втората седмица на надпреварата италианецът ще премери сили с Карен Хачанов.

Още в началните минути на мача Махац показа, че по никакъв начин не се притеснява от разликата между двамата по отношение на местата в ранглистата и достигна до 3 възможности за пробив в дебютното подаване на съперника си. Те обаче бяха безпроблемно отразени от Беретини, който на свой ред съумя да реализира пробив и задържайки аванса си до края на сета, поведе в отделните части. 

Италианецът пренесе импулса си и в следващия сет, като перманентно налагаше темпото си на игра, а опонентът му не успяваше да намери отговор на агресивната му игра и инкасира 2 ранни пробива. Благодарение на солидния си сервис и стабилната игра от основната линия поставеният под номер 9 не позволи на противника си дори да се доближи до брейкбол и увеличи преднината си на 2 сета.

В третата част Беретини показа известни колебания от сервис линията, но все пак съумяваше да спасява подаванията си и резултатът вървеше гейм за гейм. Въпреки това в десетия гейм неизбежното се случи, тъй като непредизвиканите му грешки от форхенд страната оказаха своето влияние и възползвайки се от тях, Махац проби в последния възможен момент, за да принуди фаворитът в мача да изиграе поне още един сет, ако иска да си спечели място напред.

Оттам нататък световният номер 10 пое изцяло контрола върху остатъка от двубоя и поставяше под напрежение абсолютно всеки един сервис гейм на чеха, който успя да спаси три от общо петте възможности за пробив, пред които беше изправен. Това обаче не спомогна за промяната на статуквото на корта и след 2 пробива на сметката на Матео той сложи точка на срещата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини загуби сет от млада надежда на Чехия, но продължава напред на АО Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook