Бертенс спря Халеп по пътя към върха и завоюва първата си титла в Мадрид

от в 21:31 на 11.05.2019
Калоян Пламенов

Кики Бертенс спечели турнира в Мадрид, след като на финала победи Симона Халеп с 6:4, 6:4. По този начин тя стана и първата холандка, която печели надпреварата. Това бе неин втори финал в турнира. През миналата година тя загуби спора за трофея от Петра Квитова. 

Румънката Халеп пък при трофей днес щеше да си върне първото място в световната ранглиста, но така и не успя да завоюва титлата. Със спечеленото отличие обаче Бертенс ще регистрира рекордно класиране в световната ранглиста от понеделник и ще бъде четвърта ракета в света. Досегашното и най-добро постижение бе шестото място.

Това бе четвърти мач между двете и втори успех за холандката. Трофеят е 2-и за нея през сезона и 9-и в нейната кариера до момента. 

В първия сет Халеп проби в четвъртия гейм и поведе с 3:1, но последва моментален рибрейк. Румънката обаче стигна до нов пробив в шестия гейм, който също моментално бе върнат. В деветия гейм Бертенс проби решително и след това си спечели подаването, за да спечели и самия сет. 

Във втория сет Кики проби още в началния гейм, но последва връщане на пробива в четвъртия гейм. Холандката стигна до нов пробив в петия гейм, който успя да задържи до самия край на срещата и в крайна сметка да я спечели.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бертенс спря Халеп по пътя към върха и завоюва първата си титла в Мадрид Калоян Пламенов
Теми:  
кики бертенс | симона халеп | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook