Betindex Анализ - Борбата между Джокович и Федерер ще продължи и на Аустрелиън Оупън 2020

от в 06:49 на 05.12.2019
Tennis.bg

Почитателите на тениса може би се чувстват леко ощетени след края на АТП Мастърс турнира в Лондон. Паузата в големия тенис е неизбежна около коледно-новогодишните празници. Още в началото на януари обаче влакът на тура при мъжете и жените тръгва отново по света, като стартът разбира се е в слънчевия континент Австралия. Мъжкият Оупън започва на 20-и януари, а експертите от спортния отдел на Betindex очакват с интерес подновяването на съперничеството в челото на АТР ранглистата. Освен информация за АТР турнира, в сайта може да откриете и футболни прогнози betindex.net.

Едно от най-иконичните съперничества в мъжкия тенис в последното десетилетие е това между швейцарската легенда Роже Федерер и сръбския маестро Новак Джокович. Двамата са се сблъсквали на високо ниво точно 49 пъти досега, като сърбинът има минимален аванс в тези двубои с 26 победи срещу 23 за Роже. Допълнителна пикантна нотка в голямото съперничество внасят носещите се слухове, че двамата големи тенисисти не се харесват особено много на персонално ниво.

Телевизионните камери са документирали многократно през годините, че Федерер не успява да прикрие докрай раздразнението си от поведението на Джокович и неговия антураж на и около кортовете. Разбира се, големият тенис е спорт за джентълмени и е изключено да се говори за омраза между играчите. Сигурно е обаче, че двамата не са и приятели в традиционния смисъл на думата. Специално Федерер винаги е изказвал възхищението си от огромния таланта на сърбина. Раздразнението на швейцареца идва от прекалено нахакания маниер на сърбина в много моменти, демонстрациите с разкъсани тениски, както и от поведението на членовете на семейството на Джокера. Те често крещяха невъздържано при всяка точка в негова полза, тупаха се в гърдите и като цяло демонстрираха неподходящо за такова ниво поведение. Джоко обаче взе това предвид и в даден момент от кариерата си забрани достъп на роднините и приятелите си до своя ъгъл.

Известно напрежение под повърхността възникна около Съвета на АТП състезателите. Организацията е нещо като синдикат за тенисистите. Именно решението на Джокович беше решаващо за промени в управлението на Съвета и смяната на председателя. Бившият човек на поста беше в много добри отношения както с Федерер, така и с Надал. Големите професионалисти обаче не си позволяват да говорят открито за напрежение или скандали. Те оставят играта им на корта да говори вместо тях.

Какво показват коефициентите на букмейкърите за изхода от първия турнир от Шлема за новата година? Джокович може и да отстъпи временно първото място в ранглистата на Надал, но е твърд фаворит на букмейкърите за титла на Аустрелиън Оупън 2020. Най-високият коефициент, предлаган за него от водещите световни букмейъри е 2.75. Някои букмейкърски къщи дори се презастраховат и слизат чак до 2.50. Тези ставки изглеждат прекалено ниски, още повече за първия турнир от Шлема за годината.

Надал е втори фаворит на пазара с коефициенти около 4.50. Испанецът би бил солидна опция, но остава въпросителната около общото му кондиционно състояние. Третата позиция на пазара си делят Федерер, със ставки между 9.00 и 11.00, и младата руска надежда Даниил Медведев (8.00 – 11.00). Руснакът може да бъде окачествен като „черния кон“ в състезанието, но все пак огромния опит и голямата почивка около празниците ни карат да дадем предимство на Федерер. При наличните коефициенти той изглежда като много добра опция за подсигурен залог, при който печелим частта от залога за място при достигане до финала. Друг вариант е да се потърси чистия коефициент за шампион от 11.00 и при добро представяне на Роже и достигане до ниво полуфинал, залогът изцяло или частично да се застрахова с печалба.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Betindex Анализ - Борбата между Джокович и Федерер ще продължи и на Аустрелиън Оупън 2020 Tennis.bg

Коментари





Следвайте ни в Facebook