Без да бъде ударена топка: Финалът при жените в Аделаида бе оформен!

от в 10:04 на 13.01.2023
Мирела Николова

Остават по-малко от три дни до началото на тазгодишното Открито първенство на Австралия, а през утрешния ден предстои да станат ясни и тенисистите, които ще вдигнат трофей в навечерието на първата за годината надпревара от Големия шлем. Днес обаче станахме свидетели на изключително нетипична ситуация на турнира от категория WTA 500 в Аделаида, тъй като двете финалистки бяха определени, без нито една от полуфиналистките да излезе на корта.

Първият полуфинал трябваше да противопостави една срещу друга световната №11 Паула Бадоса и осмата в ранглистата Дария Касаткина, всяка от които нямаше загубен сет до този етап на състезанието. Малко преди началото на срещата обаче испанската представителка е взела решение да не излезе за полуфиналния мач, като посочената причина за това е контузия на дясното бедро. По този начин рускинята се класира без игра за финалния двубой, в който ще има възможност да завоюва своята седма WTA титла.

В битката за трофея Касаткина ще се изправи срещу Белинда Бенчич, която също спечели полуфиналната си среща, без да се е налагало да излиза на корта. Тя трябваше да се изправи срещу световната №9 Вероника Кудерметова, която обаче също се отказа от мача си малко преди началото, но причината, стояща зад това решение, все още не е ясна. Така швейцарката, която е и първата съперничка на Виктория Томова на Аустрелиън Оупън, запазва отличния си баланс от началото на годината, имайки пет победи и само една загуба, дошла срещу Ига Швьонтек на United Cup.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без да бъде ударена топка: Финалът при жените в Аделаида бе оформен! Мирела Николова
Теми:  
wta | Аделаида | белинда бенчич | вероника кудерметова | дария касаткина | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook