Без да губи време: Безупречна Швьонтек стартира с "геврек" и експресен успех на US Open

от в 18:59 на 30.08.2022
Мирела Николова

Ига Швьонтек не впечатли с изявите си по време на подготвителните турнири преди Откритото първенство на САЩ, след като не успя да постигне две последователни победи и допусна поражение в третия кръг както на WTA 1000 надпреварата в Торонто, така и на тази в Синсинати. През днешния ден обаче нямаше и следа от тези колебания и световната №1 откри с абсолютно безапелационен успех участието си на тазгодишния US Open, надделявайки над 56-ата в света Жасмин Паолини с 6:3 6:0. Така тя си резервира място във втория етап на турнира, където я очаква сблъсък с победителката от мача между Греет Минен и шампионката от 2017-а Слоун Стивънс.

Началото на срещата бе изцяло в полза на полякинята, която диктуваше разиграванията със съвършено насочените си удари и не пропускаше възможност да накаже плитките топки на противничката си. Тя бе безпогрешна при посрещане, спечелвайки противниковото подаване общо четири пъти, и макар да допусна на свой ред два пробива, това не я спря по пътя към убедителен успех в дебютната част.

Във втория сет Швьонтек повиши успеваемостта си на първи начален удар, което ѝ помогна да установи пълна доминация на корта. Нивото ѝ на ретур не спадна нито за момент и тя продължи да има пълно преимущество в сервис геймовете на италианката, което я изведе до реализирането на три пробива, а това в комбинация с безапелационното представяне на собствен сервис означаваше скоропостижна победа за фаворитката.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без да губи време: Безупречна Швьонтек стартира с "геврек" и експресен успех на US Open Мирела Николова
Теми:  
us open 2022 | wta | ига швьонтек | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook