Без изненади: Тиафо разгроми тенисиста, срещу когото се отказа Григор

от в 03:26 на 13.03.2023
Мартин Петков

Участието на първата ни ракета Григор Димитров в тазгодишното издание на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс далеч не протече по искания от всички ни начин, след като най-добрият ни тенисист се контузи в откриващия си мач за състезанието и взе решение да се откаже преждевременно. Съперник на нашето момче в сблъсъка пък беше двойковият шампион от Аустрелиън Оупън - Джейсън Кублер, който облагодетелстван от лошото стечение на обстоятелствата за българина, се класира за третия етап в надпреварата.

В него световният номер 75 трябваше да премери сили с полуфиналиста от US Open и местен любимец на публиката - Франсис Тиафо, който нямаше същите физически трудности като Григор и необезпокоявано разгроми непретенциозния австралиец, при това за малко над час игра. С успеха си американецът подпечата класирането си за осминафиналите, където му предстои да се изправи срещу един измежду Алехандро Табийо и Джордан Томпсън, който елиминира Стефанос Циципас.

Началото на двубоя се оказа равностойно, като Кублер успяваше да компенсира мощта в ударите на домакинския представител, излизайки в близост до мрежата, където засвидетелства класата на своите волета и поддържаше темпото на фаворита. Момент на разконцентрация от страна на аутсайдера обаче му коства твърде много, след като световният номер 16 не пропусна да се възползва от открилия му се шанс и с канонада от форхенди реализира пробив, който затвърди, при което взе превес в отделните сетове.

На старта на втората част Кублер имаше своята златна възможност да пробие, но скованост в действията му при най-важните точки позволи на полуфиналиста от US Open да се измъкне "сух" от неблагоприятната ситуация. Оттам насетне Тиафо придоби нужния импулс в играта си, като силно подкрепян от публиката, разгърна потенциала си в офанзивен план и спечели шест от последни седем гейма в срещата, за да сложи точка на спора в съревнованието


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без изненади: Тиафо разгроми тенисиста, срещу когото се отказа Григор Мартин Петков
Теми:  
григор димитров | джейсън кублер | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook