Без капка милост: Халеп отпусна само 2 гейма по пътя си към третия кръг в Мелбърн

от в 14:42 на 20.01.2022
Мирела Николова

Симона Халеп демонстрира великолепна игра от началото на 2022-ра година, като вече е постигнала 7 победи от също толкова изиграни срещи. Румънката вдигна трофея на WTA надпреварата в Мелбърн, след което пренесе безупречните си изяви и на Аустрелиън Оупън, където вече си гарантира място в третия кръг.

Това стана факт след безмилостна победа с 6:2 6:0 над световната №83 Беатрис Хаадад Мая, която бе лишена от всякакви шансове за успех. В битка за класиране за осминафиналите на надпреварата бившата №1 в света ще се изправи срещу Данка Ковинич, която по-рано елиминира Ема Радукану.

Началото на двубоя бе изцяло по вкуса на Халеп, която безпроблемно налагаше своето темпо на игра и дочакваше пропуск от отсрещната страна. Не след дълго румънката нанесе първи пробив, който затвърди след нова порция неточности на противничката и си осигури комфортен аванс от 3:0. Доминацията ѝ се запази и въпреки че Хаадад Мая успя да спаси подаването си в средата на сета, то по-късно не устоя на натиска на бившата №1 и предаде гейма си, а с това и дебютната част.

Статуквото на корта не се промени, като световната №15 продължи да бъде изключително прецизна при пласирането на ударите си, докато непредизвиканите грешки от ракетата на бразилката валяха една след друга. Халеп не прояви никаква милост към крайно неубедителните изяви на своята противничка и не ѝ позволи да спечели нито гейм повече в мача, за да подпечата края на срещата след малко повече от час игра.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без капка милост: Халеп отпусна само 2 гейма по пътя си към третия кръг в Мелбърн Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2022 | Обзори | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook