Без капка милост: Сабаленка изнесе образцов мач и продължава след малко над час игра!

от в 20:56 на 26.05.2022
Мирела Николова

Арина Сабаленка трябваше да осъществява обрат в откриващия си двубой на тазгодишния Ролан Гарос, ала днес показа, че всички проблеми са зад гърба ѝ, след като постигна повече от убедителна победа в последователни части. Беларуската се нуждаеше от малко над час, за да преодолее съпротивата на световната №57 Мадисън Бренгъл с рутинното 6:1 6:3. По този начин тя намери място в третия етап на надпреварата, където нейна съперничка ще бъде Камила Джорджи.

Седмата поставена изпита затруднения в дебютните минути на двубоя, когато все още не бе настроила играта си и трябваше да спасява брейкбол още в първото си подаване. Тя обаче незабавно направи необходимите поправки в представянето си и съвсем скоро реализира първия пробив в срещата. Сабаленка продължи да налага изключително високо темпо, което се оказа непосилно за опонентката ѝ, и така се стигна до дублиране на преднината от брейк за фаворитката, която скоропостижно прибави откриващия сет към своята сметка.

В началото на втората част бившата №2 допусна спад в концентрацията си, което доведе до инкасиране на ранен пробив. И този път обаче по-високоранкираната тенисистка не позволи съперничката ѝ да се откъсне в резултата и осъществи моментален рибрейк, последван от още един пробив, с което постигна обрат от 0:2 до 4:2 гейма. В оставащите минути от сблъсъка началният удар на Сабаленка лишаваше американката от възможности за наваксване на пасива, а след поредното неубедително подаване на Бренгъл окончателно бе сложен край на мача.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без капка милост: Сабаленка изнесе образцов мач и продължава след малко над час игра! Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook