Без никаква милост: Рубльов не остави шансове на Корда и вдигна титлата в Хихон!

от в 15:28 на 16.10.2022
Мирела Николова

Андрей Рубльов бе основният фаворит за спечелване на трофея в АТР 250 надпреварата в испанския град Хихон, като благодарение на отличните си изяви в хода на цялата настояща седмица руснакът оправда очакванията и завоюва четвъртия си трофей за сезона. Днес той се изправи срещу младата надежда на американския тенис Себастиан Корда, който обаче не успя да покаже най-доброто, на което е способен, и така титлата отиде в ръцете на руснака след безапелационното 6:2 6:3. Това бе общо 12-и АТР триумф за Рубльов в кариерата и 4-ти за 2022-ра след трофеите в Марсилия, Дубай и Белград през първата половина от сезона.

Срещата стартира равностойно с поредица от три рутинно спечелени гейма от сервиращите, преди топ поставеният да увеличи скоростта в ударите си, предизвиквайки неточности от ракетата на противника си. Темпото, налагано от руския представител, се оказа твърде високо за Корда, който инкасира пробив в четвъртия гейм, а оттам нататък продължаваше да не може да намери отговор срещу връхлитащата го мощ от другата страна на мрежата, и скоро Рубльов осъществи втори пробив, с който излезе напред в отделните части.

Американецът стабилизира представянето си във втория сет и дори бе първият, успял да достигне до възможност за пробив. Опасността обаче бе светкавично неутрализирана благодарение на чудесния начален удар на руснака, който в ответното противниково подаване на свой ред реализира брейк и скоропостижно се откъсна с 5:2, а минути по-късно можеше да вдигне триумфално ръце.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без никаква милост: Рубльов не остави шансове на Корда и вдигна титлата в Хихон! Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | Обзори | себастиан корда | хихон

Коментари





Следвайте ни в Facebook