Без никаква милост: Сабаленка върза "геврек" на квалификантка за място на 1/8-финалите

от в 05:57 на 04.09.2022
Мартин Петков

Арина Сабаленка е една от малкото елитни тенисистки през този сезон, които не се славят със своето постоянство, но пък за сметка на това белоруската прогресира значително в изявите си на американска земя и след два спасени мачбола във втория кръг на US Open, то тя съумя да продължи участието си в турнира. Световната номер 6 достигна полуфиналите в Ню Йорк преди година, а сега изглежда устремена към това да повтори постижението си и през днешния ден записа една от най-добрите си победи в последно време, надделявайки над квалификантката Клара Бурел за точно 69 минути игра с 6:0 6:2, за да се класира на осминафиналите, където ще срещне финалистката от Аустрелиън Оупън и домакинска представителка Даниел Колинс.

Сабаленка стартира с лесно подаване на сметката си и впоследствие вложи всички сили към това да се ознаменува с успех при сервиса на французойката, което в крайна сметка се случи за фаворитката след множество печеливши удари и близо 15-минутна битка, за да реализира първия пробив в срещата - 3:0. Световната номер 6 продължи да е все така прецизна в отиграванията, като постепенно трупаше позитиви в актива си след втори брейк напълно обезкуражи квалификантката, преди да ѝ върже "геврек", доближавайки се на само сет от крайната победата в мача.

Във втората част подобно на по-рано белоруската нямаше трудности с това да спечели откриващото си подаване, докато в идните минути наблюдавахме пълна доминация от страна на посрещащите и след общо пет поредни пробива, то фаворитката направи голяма крачка към успеха, отразявайки брейкбол пред Бурел в седмия гейм, с което затвърди преднината си - сет и 5:2. За Сабаленка, която биваше безупречна на ретур в хода на срещата, не представляваше никаква трудност да запази 100%-вия си актив при начален удар на французойката и тя сложи край на сблъсъка още с първия си мачбол.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без никаква милост: Сабаленка върза "геврек" на квалификантка за място на 1/8-финалите Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | Арина Сабаленка | клара бурел

Коментари





Следвайте ни в Facebook