Без никаква милост: Световната №10 е финалистка в Гранби след само 2 загубени гейма

от в 03:21 на 27.08.2022
Мартин Петков

Дария Касаткина започна по мечтан начин американското си турне с дебют в топ 10 на ранглистата и титла на надпреварата в Сан Хосе, където по пътя към успеха надви тенисистки от ранга на Елена Рибакина, Арина Сабаленка и Паула Бадоса. За рускинята обаче последваха разочароващи отпадания на старта на WTA 1000 турнирите в Торонто и Синсинати, но през тази в навечерието на US Open то тя отново напомни за себе си. Световната номер 10 се включи като топ поставена на състезание от категория 250 в канадския град Гранби и посредством безапелационни победи, подобни на този днес в полуфиналите срещу тийнейджърката Диан Пари с 6:2 6:0, се класира за финала, където я очаква в спор за трофея да срещне адашката си и бивша номер 20 Дария Савил.

Двубоят стартира с бърза размяна на пробиви, от която обаче рускинята излезе в печеливша позиция и наложи пълен контрол над случващото се, след като определяше темпото с отлична вариация в ударите си, за да поведе убедително в резултата с два брейка - 5:1. Касаткина в идните минути не срещна съпротива от младата французойка и не след дълго дебютният сет остана в историята.

Във втората част на шампионката от Сан Хосе получи възможност да разкрие пълния блясък на своя репертоар, като често пускаше къси топки или завършваше безапелационно от основната линия, давайки сериозна заявка за победата при сет и 3:0 в нейна полза. Световната номер 10 непрестанно развиваше играта си, което най-видно се забелязваше при нивото ѝ на начален удар, защото както знаем, това е сред слабите черти в представянето ѝ, ала днес всичко вървеше по мед и масло за Касаткина, която върза ,,геврек" на 19-годишната Пари и се поздрави с крайния успех за само 62 минути на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без никаква милост: Световната №10 е финалистка в Гранби след само 2 загубени гейма Мартин Петков
Теми:  
wta | гранби | дария касаткина | диян пари

Коментари





Следвайте ни в Facebook