Без сантименти: Кирьос не остави никакви шансове на Кокинакис на старта в Ню Йорк

от в 07:31 на 30.08.2022
Калоян Соколов

Безспорно двубоят между Ник Кирьос и Танаси Кокинакис беше един от най-очакваните в откриващия кръг на тазгодишния US Open. Двамата добри приятели по-рано през сезона спечелиха Аустрелиън Оупън на двойки и се представят отлично от началото на 2022-ра година, ала логиката възтържествува в двубоя помежду им и финалистът от Уимбълдън надделя с крайното 6:3 6:4 7:6(4). По този начин поставеният под номер 23 си осигури място във втория кръг на надпреварата в Ню Йорк, а там го очаква битка с французина Бенжамен Бонзи.

Срещата се развиваше равностойно в самото начало, като двамата разчитаха на отличните си сервиси и печелеха множество бързи точки. Кокинакис обаче на няколко пъти показа липса на търпение, а неговият съперник действаше изненадващо дисциплинирано и заслужено осъществи пробив за 5:3, с който си осигури спечелването на откриващата част.

Фаворитът не спря дотук и веднага отмъкна подаването на опонента си във втория сет, след което сервираше безупречно и не даваше повече от точка на опонента си в своите геймове на начален удар. Непоставеният играч разчиташе твърде много на единични силови отигравания и не можеше да намери особено постоянство в действията си, докато шампионът от Вашингтон демонстрираше оптималното си равнище и скоро беше само на сет от крайния успех.

Третата част предложи много по-сериозна степен на интрига, макар че отново Ник имаше игрово предимство. Канберецът обаче не можеше да се възползва от шансовете си и се стигна до тайбрек, в който той спечели всяко едно от последните четири разигравания и закономерно се поздрави с победоносно начало на кампанията си в Ню Йорк.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без сантименти: Кирьос не остави никакви шансове на Кокинакис на старта в Ню Йорк Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | Ник Кирьос | Обзори | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook