Без загубен сет: Отлична Томова е 1/2-финалистка в Сарагоса след нов убедителен успех!

от в 18:29 на 14.04.2023
Мирела Николова

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова не спира да впечатлява с изявите си на ITF турнира в Сарагоса и вече е част от полуфиналистките в испанския град. След като през вчерашния ден нашето момиче се наложи над бившата №20 Ана Конюх, днес българката отново не загуби сет и безпроблемно сломи съпротивата на Ирене Бурийо Ескориуела с 6:3 6:4 за малко над час и половина игра. В опит да достигне сблъсъка за трофея, най-добрата ни тенисистка ще премери сили с победителката от сблъсъка между Наталия Стефанович (№206) и Лейре Ромеро Гормас (№174).

Двете състезателки се нуждаеха от известно време, за да навлязат в ритъм, поради което три поредни пробива поставиха начало на срещата. Софиянката бе тази, която първа съумя да опази подаването си, за да поведе с 3:1, а по-прецизната ѝ игра и агресивно насочените ѝ удари допринесоха за това да опази преднината си и да сложи точка на сета в своя полза след реализирането на нов брейк в последния гейм.

Във втората част опитите за контраатака от страна на испанката все по-често започнаха да се увенчават с успех, което в комбинация със зачестяващите грешки на Томова ѝ донесе аванс от пробив и 4:2. Тогава обаче последва пълна мобилизация на нашата сънародничка, която изчисти пропуските и вече изцяло контролираше развитието на разиграванията. Така Вики влезе в серия от четири поредни спечелени гейма, която я изведе до крайната победа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без загубен сет: Отлична Томова е 1/2-финалистка в Сарагоса след нов убедителен успех! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори | сарагоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook