Без загубен сет през 2023-та: Сабаленка не срещна трудности за първи успех в Мелбърн

от в 05:41 на 17.01.2023
Мартин Петков

Арина Сабаленка стартира по изключително обещаващ начин новия си сезон, след като беше над всички останали по време на първата надпревара в Аделаида и заслужи титлата. Беларуската, която в тази си форма несъмнено изглежда като една от основните фаворитки за отличието на Откритото първенство на Австралия, през днешния ден откри кампанията си в Мелбърн с рутинен успех на старта срещу Тереза Мартинцова - 6:1 6:4. По този начин световната номер 5 се класира за втория кръг в състезанието и ще срещне Шелби Роджърс.

Началото на двубоя беше напът да се окаже пагубно за Сабаленка, след като аутсайдерката реализира поредица от печеливши отигравания и достигна ситуация 0:40 при съперниковото подаване. Изправена до стената, беларуската демонстрира нагледно качеството на началния си удар, за да оцелее, като придоби сериозен импулс в играта си и не отпусна повече нито гейм на световната номер 74, преди да запише откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част двете тенисистки си размениха по едно слабо подаване, при което фаворитката първа направи следващата крачка и се сдоби с аванс от пробив. Оттам насетне проследихме праволинеен развой на събитията, при който Сабаленка беше във водещата роля на корта и без излишни усложнения сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без загубен сет през 2023-та: Сабаленка не срещна трудности за първи успех в Мелбърн Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | Арина Сабаленка | тереза мартинцова

Коментари





Следвайте ни в Facebook