Без загубен сет: Синер спря устрема на световния №51 и е шампион в Монпелие!

от в 17:51 на 12.02.2023
Мартин Петков

Яник Синер от началото на новия сезон демонстрира отличен възход в представянето си след слабия завършек на 2022-ра, като при участието си на Откритото първенство на Австралия имаше сериозния малшанс да срещне Стефанос Циципас още на осминафиналите, от когото загуби в петсетова битка. Впоследствие италианецът по всичко личи, че е използвал времето си за почивка по страхотен начин, за да се подготви за серията от надпревари в зала на Стария континент, където през настоящата седмица се включи на АТР 250 турнира в Монпелие.

Южнотиролецът имаше късмета да стартира кампанията си във френския град чак от четвъртфиналната фаза, като впоследствие съумя да постигне две убедителни победи над сънародника си Лоренцо Сонего и 18-годишния Артур Фис, превърнал се в сензацията на турнира, за да намери място в мача за отличието. Там Яник го очакваше нелеката задача да се изправи срещу 201-сантиметровия Максим Креси, който вече елиминира Холгер Руне, но въпреки факта че гигантът все още не беше инкасирал пробив в хода на седмицата, то Синер промени това статукво и триумфира след час и 34 минути на корта - 7:6(3) 6:3. Успехът на световния номер 17 му носи неговата 7-а ATP титла в кариерата досега, като това е поредната заявка от 21-годишния италианец, че може би това ще е неговият сезон да направи следващата крачка на надпреварите от Големия шлем.

Американецът имаше правото да постави началото на двубоя със сервис, като нервността в откриващите минути оказа своето влияние и той допусна поредица от двойни грешки, която го изправи пред брейкболи, но остана хладнокръвен и оцеля, за да може в идните минути той на свой ред на пресира съперника си. Още в миговете след първата почивка Синер беше напът да се сгромоляса, изоставайки с 0:40, ала подобно на световния номер 51 удържа началния си удар, за да бъдем впоследствие отведени, под доминацията на подаващите, до закономерен тайбрек, в който двукратният шампион от Sofia Open властваше изцяло на корта и записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част случващото се на корта по никакъв начин не се измени, като двамата състезатели умело провеждаха своите подавания на сервис и по всичко личеше, че по всяка вероятност ще гледаме нов дълъг гейм. С течение на времето обаче физическото състояние на Креси видимо се влоши, като той вече не можеше със същия интензитет да използва прословутия си прийом "сервис-мрежа", което доведе до пробив в актива на Синер и броени минути по-късно южнотиролецът сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без загубен сет: Синер спря устрема на световния №51 и е шампион в Монпелие! Мартин Петков
Теми:  
atp | максим креси | Монпелие | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook