Безапелационен Баутиста Агут се разправи със сензацията на турнира и е шампион в Кицбюел!

от в 17:20 на 30.07.2022
Мартин Петков

Роберто Баутиста Агут в последните години се превърна в едно от разпознаваемите лица на елитната тенис сцена, като поддържа сериозно ранкинга си в първите 20 на света. Любопитното за испанеца е, че той няма отличителните белези на латиносите в тениса и играта му на клей далеч не е сред силните му оръжия, но през тази седмица, в навечерието на американското турне, световният номер 20 се включи на турнира в Кицбюел, където без да е под светлините на прожекторите, достигна мача за титлата, което е неговият трети финал на червено в кариерата, и трябваше да се изправи срещу новата звезда на домакините, който участва посредством ,,уайлд кард", Филип Мисолич.

Сблъсъкът ни предостави надиграване между двамата състезатели в самото начало, но впоследствие опитът на най-високо ниво, с който 34-годишният Агут разполага в изобилие, си каза думата и ветеранът не остави шансове на 13 години по-младия си колега, като триумфира със своята 11-а АТР титла след чист успех с 6:2 6:2, дошъл за час и 34 минути на корта.

Австриецът имаше правото да открие двубоя със сервис и се справи безупречно с тази задача, като надгради и си осигури брейкбол в дебютното подаване на противника, но до нещо повече не се стигна. Испанецът от своя страна по никакъв начин не се повлия от играта на младежа и изпипа до съвършеност своя форхенд, като на бърза ръка оползтвори възможността си за пробив и излезе напред с 3:1.

Не след дълго ветеранът имаше шанс да ознаменува преимуществото си с втори пробив, но пропиля брейкболи, а впоследствие му се наложи да отразява такива, бранейки аванса си, като още веднъж от началото на мача бе безупречен, докато играе под напрежение. Мисолич изпитваше сериозни затруднения с това да поддържа нивото на именития си съперник, като не издържа и се пропука в седмия гейм, с което Агут узакони отличното си представяне посредством нов пробив и записа откриващия сет на сметката си.

Втората част не предложи нещо различно в началната си фаза и световният номер 20 продължи уверено да крачи титлата, след като необезпокояван реализира пробив и отрази брейкбол при затвърждаването му, за да излезе напред в резултата със сет и 3:1. Разочарованието от пропуснатите шансове бе изписано на лицето на 20-годишния местен любимец, който започна все повече да греши в ударите си и позволи на латиноса чрез втори пробив да се доближи максимално до отличието. Баутиста Агут демонстрира присъщото му хладнокръвие на тенисист с десет титли в кариерата и по безапелационен начин на собствен сервис затвори срещата в своя полза, вдигайки 11-я си АТР трофей и първи в австрийския град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безапелационен Баутиста Агут се разправи със сензацията на турнира и е шампион в Кицбюел! Мартин Петков
Теми:  
atp | кицбюел | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook