Безапелационен Гофен разгроми Еванс и ще срещне екзекутора на Джокович!

от в 16:24 на 13.04.2022
Владислав Риждов

Давид Гофен се радва на впечатляващи резултати с настъпването на клей сезона. Белгиецът имаше проблеми с контузия през миналата година, а в началото на 2022-а допускаше загуба след загуба. Само преди няколко дни обаче бившият номер 7 загатна за завръщане към най-добрата си форма, триумфирайки с титлата в Маракеш, а днес се класира и за осминафиналите на Мастърса в Монте Карло. Това се случи с чист успех над Даниел Еванс - 7:6(5) 6:2, а серията от победи на Гофен се покачи на седем поредни.

И двамата излъчваха увереност в хода на откриващата част, което беше разковничето на това да не видим нито един брейк. Единствените добри възможности бяха на страната на Гофен, но той така и не намери начин да накаже слабото подаване на британеца. В края до отличен шанс достигна и Евнас, но той също бе разочарован, а съдбата на сета трябваше да се реши с тайбрек. Той стартира перфектно за Гофен и за отрицателно време 47-ят в света се откъсна с 4:0. Еванс не остави нещата така и се доближи на точка от опонента си, но Гофен не изпусна контрола и скоро имаше преднина в общия резултат.

След смяната на полетата двамата си размениха по един брейк на старта на втората част, но впоследствие шампионът от Маракеш заигра с все по-голямо самочувствие. В рамките на няколко минути Гофен реализира двоен пробив, с който сериозно наклони везните в своя полза. До края 6-кратният АТР победител бе безпогрешен в запазването на лидерството си, а в следващата фаза очаква Алехандро Давидович Фокина, който надигра сензационно Новак Джокович вчера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безапелационен Гофен разгроми Еванс и ще срещне екзекутора на Джокович! Владислав Риждов
Теми:  
атп | давид гофен | даниел еванс | монте карло | обзор | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook