Безапелационен Шаповалов съкруши Щруф и потегли експресно в Дубай

от в 13:59 на 16.03.2021
Мирела Николова

Поставеният под номер 3 в схемата Денис Шаповалов откри кампанията си на надпреварата от категория АТР 500 в Дубай с категоричен двусетов успех над Ян-Ленард Щруф. Канадецът не остави шансове на противника си и след малко повече от час игра на корта затвори мача за крайното 6:1 6:3, осигурявайки си двубой във втори кръг срещу Хуберт Хуркач.

В откриващия сет световният №12 рядко допускаше неточности от своята ракета и бе близо до съвършения тенис. Двуметровият германец пък показваше нетипични за себе си колебания от сервис линията, което допълнително помогна на Шаповалов да си спечели комфортна преднина от 5:0 гейма и така да сложи край на първата част в своя полза.

Фаворитът продължи да бъде безупречен и в остатъка от срещата, като държеше опонента си далеч от основната линия и нанасяше безапелационни уинъри с максимална скорост в близост до линиите. Това принуждаваше Щруф да търси екстремни продължения, но голяма част от опитите му се увенчаваха с неуспех, което помогна на Денис да осъществи брейк в петия гейм, дал му изцяло инициативата в сета. Той нанесе и втори решителен пробив в края на частта, който му осигури участие в следващата фаза на турнира.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безапелационен Шаповалов съкруши Щруф и потегли експресно в Дубай Мирела Николова
Теми:  
atp | денис шаповалов | дубай | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook