Безгрешен Баутиста Агут спря похода на Медведев и е полуфиналист в Маями!

от в 09:19 на 01.04.2021
Мирела Николова

Роберто Баутиста Агут бе най-възрастният оцелял играч в четвъртфиналите на първия за годината турнир от сериите Мастърс 1000 - Miami Open. Това обаче по никакъв начин не му попречи да запише трети пореден успех над световния №2 Даниил Медведев с 6:4 6:2 за малко над час и 33 минути престой на корта, за да намери място във финалното каре в надпреварата. В двубой за класиране на финала седмият поставен ще премери сили с демонстриращия страхотна форма 19-годишен италианец - Яник Синер.

Срещата стартира равностойно, като никой не успяваше да си спечели изявено надмощие. Дългите размени на удари от дъното на корта изобилстваха, като двамата търсеха всевъзможни начини да надхитрят опонента си, а късите топки и излизанията на мрежата също не липсваха. Стабилността от сервис линията, в комбинация със солидната им игра както от форхенд, така и от бекхенд, запази паритета в геймовете до 4:4.

В деветия гейм обаче, макар че водеше с 40:15 на свое подаване, Медведев допусна спад в представянето си и инкасира брейк след непредизвикана грешка от форхенд. Това предизвика негативни емоции у младия руснак и той безмилостно строши ракетата си. В последвалия сервис гейм, повлиян от напрежението, Агут не бе достатъчно категоричен и бе изправен пред точка за моментален рибрейк, която обаче бе пропиляна с нетипична грешка от ретур на втори сервис от страна на световния №2, а след още 2 негови непредизвикани неточности сетът отиде в сметката на Баутиста Агут.

Испанецът пренесе изумителната си игра и във втората част, като още в откриващото подаване на съперника си получи 4 брейкпойнта, успявайки да материализира единия от тях, с което си осигури ранна преднина от брейк. Мотивиран до краен предел, той запази вихреното си темпо и нанесе съкрушителен удар върху Медведев в петия гейм, когато осъществи нов пробив, за да се откъсне напред с 5:1 и да сведе шансовете за успех на противника си до минимум. Сервирайки за крайния успех в сблъсъка, Баутиста Агут бе напълно безкомпромисен и не отстъпвайки нито една точка на руснака, подпечата билета си за полуфиналната фаза на турнира.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безгрешен Баутиста Агут спря похода на Медведев и е полуфиналист в Маями! Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | маями | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook