Безгрешен Хуберт Хуркач заслужи дебютна Мастърс титла в своята кариера!

от в 21:30 на 04.04.2021
Калоян Соколов

Хуберт Хуркач завоюва десетата си поредна победа във щата Флорида и по този начин спечели втора титла в кариерата си и първа такава от Мастърс сериите. Полякът за пореден мач показа изключително постоянно ниво и се оказа непробиваемо препятствие пред Яник Синер, като в крайна сметка световният номер 37 надделя над опонента си със 7:6(4) 6:4. По този начин Хуркач от утре ще дебютира в топ 20 на ранглистата, заемайки 16-тата позиция, а освен това си осигури 300 хиляди долара от наградния фонд.

Синер започна сковано от самото начало и редовно пресилваше своите удари, което водеше до огромен брой непредизвикани грешки. Поставеният под номер 26 пък просто държеше топката в игра, възползвайки се от колебанията на своя съперник и скоро имаше преднина от 3:0 гейма. Постепенно тийнейджърът намери обичайния си ритъм и форхендите му започнаха да намират все по-често очертанията на корта, като уинърите от ракетата на италианеца заваляха и той скоростно възвърна паритета.

Това не повлия по никакъв начин на поляка и той отново излезе напред при 4:3 и дори имаше възможност отново да пробие противника си, ала тогава последва поредната мълниеносна акция на Синер, чрез която развръзката в сета се отложи. Яник не спря дотук и ставаше все по-настъпателен в действията си, а обратният му удар по правата намираше константно целта, което помогна на световния номер 31 да осъществи брейк за 6:5, но тогава нервите му не издържаха и закономерно се стигна до тайбрек, в който Хукрач бе абсолютен властелин на корта и се доближи само на една част от крайния успех.

Вторият сет стартира с отявлено надмощие на по-опитния състезател, като той седеше изключително солидно в размените от дъното на корта и не пропускаше възможност да накаже плиткия втори сервис на тийнейджъра. Синер пък изглеждаше безкрайно уморен и не след дълго вече изоставаше с 0:4, а път обратно в срещата за него не се виждаше.

Италианецът обаче за пореден път показа страхотния си борбен дух и отреагира със серия от три поредни гейма в актива си, но това беше всичко позитивно за него в хода на срещата и не след дълго Хуберт Хуркач бе провъзгласен за шампион на Мастърса в Маями!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безгрешен Хуберт Хуркач заслужи дебютна Мастърс титла в своята кариера! Калоян Соколов
Теми:  
маями | Обзори | хуберт хуркач | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook