Безгрешен Корда достигна финала в Парма без да загуби сет, там го чака Чекинато

от в 20:55 на 28.05.2021
Петър Томов

Себастиан Корда се класира на втори финал в кариерата си, след като надделя над сънародника си Томи Пол на полуфиналите на турнира от категория ATP 250 в Парма. 20-годишният американец се справи със съпротивата на шестия поставен в схемата след 6:3 6:3 за час и 23 минути игра и в утрешния ден ще излезе в спор за първи трофей на това ниво. 

Корда започна по-плахо срещата и позволи на противника си да достигне до 6 възможности за пробив в частта. Младият американец показа здрава психика и отрази всички до една, а от своя страна демонстрира завидна ефективност, спечелвайки подаването на Пол при единствения брейкбол, който се откри пред него в откриващата част. Този пробив, дошъл в осмия гейм, се оказа разковничето в сета и след 45 минути игра той отиде на сметката на Себи.

Втората част започна с пробив на сметките и на двамата американци преди да последват няколко безпроблемни гейма за сервиращите. Корда нанесе решителния удар в срещата в седмия гейм, реализирайки втори брейк в частта, след който не изпусна контрола до края и след още един пробив, в оказалия се последен в мача девети гейм, се поздрави с крайния успех. 

В другия полуфинал на Emilia-Romagna Open, представителят на домакините Марко Чекинато се наложи с 7:6(2) 1:6 6:1 над Жауме Мунар, за да достигне до пети финал в кариерата си, всички на клей! Италианецът стартира неуверено, но с напредването на срещата успя да се възползва максимално от грешките в играта на 24-годишния испанец и да диктува събитията на корта в решителната част. С достигането до финала, Чекинато си осигурява скок с поне 21 позиции в световната ранглиста където при следващото й обновяване вече ще фигурира под №83.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безгрешен Корда достигна финала в Парма без да загуби сет, там го чака Чекинато Петър Томов
Теми:  
atp | жауме мунар | марко чекинато | парма | себастиан корда | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook