Безгрешен Медведев не остави шансове на Синер и се класира за полуфиналите в Марсилия

от в 18:15 на 12.03.2021
Мирела Николова

Световният №2 Даниил Медведев отново демонстрира безупречен тенис в двубоя си срещу Яник Синер от четвъртфиналите на АТР 250 турнира в Марсилия, за да си резервира място сред последните четирима тенисисти, оцелели в надпреварата. През по-голямата част от времето руснакът диктуваше събитията на корта, за да оформи крайното 6:2 6:4 и да си осигури среща с Матю Ебдън в спор за място на финала.

В началните минути на мача Синер беше изключително уверен и освен че успяваше да издържи на темпото на игра на своя съперник, често влизаше в контраофанзива, нанасяйки мощни удари по ширината на корта, които принуждаваха Медведев да допуска неточности. Въпреки това обаче с напредването на сета руснакът все повече започна да намира играта си и беше само въпрос на време да излезе напред в резултата. Това се случи в петия гейм, когато тийнейджърът показа колебания в подаването си, и след няколко безумни непредизвикани грешки, при една от които забавено отсъждане предизвика любопитна реакция на Даниил, пробивът стана факт.

От този момент нататък финалистът от Аустрелиън Оупън беше като непробиваема стена на корта, тъй като не показваше слабост в нито един аспект от играта, а грешка от неговата ракета беше същинско събитие. Той не остави шансове на противника си и реализира втори пробив, за да си осигури предимство в отделните части.

Статуквото не се промени и във втория сет, когато Медведев продължи да бъде изключително солиден от дъното на корта, ускорявайки по невероятен начин от форхенд страната си. Младокът даваше всичко от себе си, за да остане в разиграванията, но това далеч не беше достатъчно срещу топ поставения, който връщаше абсолютно всяка една топка, изостряше ударите си и дочакваше неминуема грешка на италианеца.

И тук повратният момент дойде при 2:2 гейма, когато с няколко неуспешни излизания на мрежата Яник сдаде подаването си и вече окончателно прехвърли инициативата в срещата на опонента си. Макар да беше изправен за първи път в мача пред брейкбол, руснакът безпроблемно го отрази и благодарение на серия брилянтно изпълнени сервиси, затвърди преднината си. Сервирайки за победата, Медведев не трепна и заслужено триумфира след час и 17 минути престой на корта.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безгрешен Медведев не остави шансове на Синер и се класира за полуфиналите в Марсилия Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | марсилия | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook