Безкомпромисен: Лазаров загуби само гейм по пътя към втори успех за България над РЮА!

от в 18:29 на 16.09.2022
Мартин Петков

Димитър Кузманов по-рано днес даде ранно предимство на страната ни в изключително важния двубой за "Купа Дейвис" от Световна група II срещу представителния тим на РЮА, като победителят от съревнованието се класира за плейофите за влизане в Световна група I през 2023-та година. На ход за българите сега беше втората ракета в състава ни - Александър Лазаров, който наглед вдъхновен от получения "уайлд кард" за основната схема на Sofia Open 2022, беше повече от неотразим срещу топ състезателя в тима на южноафриканците в лицето на световния номер 1310 Фил Хенинг, като за едва 50 минути на корта го разгроми със звучното 6:0 6:1, носейки втора точка за родината ни.

Софиянецът, който през тази седмица регистрира своето рекордно класиране за световната ранглиста, като зае позицията на световен номер 322, потегли повече от впечатляващо в двубоя и осъществяваше рано контакт с топката, посредством което предизвика куп неточности в играта на съперника. Алекс закономерно предвид вихрения си старт се поздрави с убедителен превес в резултата и поведе с 5:0, когато именно дойде и първото по-солидно представяне на Хенинг, но нова порция страхотни отигравания на Лазаров му позволиха да ознаменува високото си равнище, връзвайки "геврек" на южноафриканеца.

Във втората част по всичко личеше, че световният номер 1310 ще се разпише в резултата и водеше с 40:15 на собствено подаване, ала перфектно изпълнена къса топка и бекхенд лоб всичко в полза на българина и той не се нуждаеше от много време, преди да спечели своя 11-ти пореден гейм - сет и 5:0. На база видяното до този момент, Лазаров продължи да поддържа все така високо ниво на концентрация в играта си и макар да загуби подаването при сервис на съперника, то той на начален удар беше безкомпромисен, за да сложи точка на спора.

По този начин само една победа дели страната ни от крайния успех в сблъсъка срещу РЮА, а през утрешния ден на кортовете в Българския национален тенис център (БНТЦ) предстои в игра на сингъл да видим отново първата и втората ракети в състава ни - Димитър Кузманов и Александър Лазаров, а състезателната програма ще бъде открита с мач на двойки, в който участие ще вземат 18-годишният Пьотр Нестеров и вече натрупалия опит при каретата за националния отбор Александър Донски.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисен: Лазаров загуби само гейм по пътя към втори успех за България над РЮА! Мартин Петков
Теми:  
ITF | александър лазаров | бгтенис | българия | купа дейвис

Коментари





Следвайте ни в Facebook