Безкомпромисен Монфис се изстреля към полуфиналите в Аделаида

от в 06:46 на 07.01.2022
Калоян Соколов

Гаел Монфис имаше изключително тежки моменти през изминалия сезон, когато в един момент беше записал цели осем поредни поражения, но в момента французинът изглежда отновото близо до най-добрата си форма и показва чудесни игри на първия си турнир за 2022-ра. Става въпрос за ATP 250 надпреварата в Аделаида, където парижанинът е поставен под номер едно и вече намери място на полуфиналите, след като днес разгроми Томи Пол с 6:4 6:1 и в следващия етап очаква един измежду Танаси Кокинакис и Микаел Имер.

Срещата започна с ранен пробив в актива на Ла Монф, само че шестият в схемата осъществи моментален рибрейк  и равенството веднага беше възстановено. Двамата вървяха рамо до рамо в резултата през следващите минути, само че категорично Монфис имаше игрово предимство и заслужено съумя да реализира нов брейк, за да прибави откриващия сет към сметката си.

През втората част надмощието на водача в схемата стана далеч по-сериозно, а той вече изцяло се забавляваше на корта и даваше на публиката така очакваното шоу, което включваше форхенди изпълнени с над 150 киломтра в час и няколко удара изпълнени с отскок. Шампионът от Стокхолм пък сякаш се примири с поражението и съумя да спечели само още един гейм до края на срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисен Монфис се изстреля към полуфиналите в Аделаида Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аделаида | гаел монфис | Обзори | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook