Безкомпромисен Надал записа нова чиста победа на Аустрелиън Оупън!

от в 06:05 на 19.01.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал продължава да показва, че дългата пауза почти не се е отразила на неговата форма и 20-кратният шампион от Шлема не спира да вдига нивото си на представяне с всеки един изминал двубой. Днес Матадора срещна сериозна съпротива в някои моменти от сблъсъка си с квалифаканта Яник Ханфман, ала показа най-доброто от себе си в решителните моменти и продължава да няма допусната загуба през 2022-ра - 6:2 6:3 6:4. Следващото препятствие пред манакореца ще бъде един измежду Карен Хачанов и сензацията в Чаланджър Тура - Бенжамен Бонзи.

Квалификантът направи отлично впечатление в самото начало, показвайки как няма никакъв страх от именития си съперник и постоянно търсеше развръзка в близост до мрежата. Рафа беше принуден да се отбранява постоянно, защото германецът играеше с много висок интензитет и беше цяло чудо, че не водеше с пробив след първите четири гейма. Оттам насетне обаче Надал пое контрола над двубоя и отмъкна на два пъти съперниковото подаване, за да завоюва откриващата част.

Ханфман изглеждаше напълно съкрушен и Надал бързо се сдоби с възможност за брейк във втората част. Тогава дойде най-доброто разиграване от началото на срещата, което приключи с брилянтен лоб на аутсайдера и това го вдъхнови да се измъкне от трудното положение на собствен начален удар. Тези събития повлияха изключително ползотворно на световния номер 126 и вече виждахме мощта на неговия форхенд по правата, който беше главната причина резултатът да се запази равен до 3:3. Все пак германецът нямаше как постоянно да прави геройства в опит да спаси началния си удар и бившият шампион реализира решителен пробив, с който да вземе аванс от 2:0 сета.

Квалификантът по никакъв начин нямаше намерение да сваля гарда в третата част, като станахме свидетели на един от най-качествените геймове в турнира, когато Надал надделя в 22-ударово разиграване и отмъкна съперниковото подаване за преднина от 2:1. Това постави началото на края за Яник Ханфман на тазгодишния Аустрелиън Оупън и скоро Матадора вдигна победоносно ръце във въздуха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисен Надал записа нова чиста победа на Аустрелиън Оупън! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | Обзори | рафаел надал | яник ханфман

Коментари





Следвайте ни в Facebook