Безкомпромисен Циципас опустоши Жил Симон на старта на АО

от в 11:45 на 09.02.2021
Тея Кръстева

Стефанос Циципас откри участието си на Australian Open със страхотна победа в 1-вия кръг над Жил Симон. Полуфиналистът от 2019г. не остави абсолютно никакви шансове на своя съперник и записа безпроблемен успех с 6:1 6:2 6:1, като французинът успя да спечели едва 4 гейма в цялата среща.

В първия сет гръцкият представител не срещна каквито и да е било затруднения, като диктуваше изцяло разиграванията и рядко даваше възможност на своя опонент да направи нещо значимо. По този начин закономерно Циципас затвори частта с 6:1 и 2 реализирани пробива.

Вторият сет се разви по подобен начин, въпреки че Симон заигра по-уверено и рискуваше повече, като опитваше всевъзможни начини да пречупи своя опонент. Циципас обаче бе като стена и съумяваше да неутрализира всяка една топка. Въпреки усилията си французинът бе безпомощен срещу играта на своя съперник и така гъркът поведе в резултата с 2:0 сета. 

И в третия сет Симон не отказа да се бори, но Циципас бе абсолютно безупречен. Гъркът бе прецизен в разиграванията и рядко допускаше грешки. Без особена драма шампионът от ATP Nitto Finals 2019 спечели частта с 6:1. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисен Циципас опустоши Жил Симон на старта на АО Тея Кръстева
Теми:  
стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook