Безмилостен Джокович изнесе тенис лекция на Медведев и отново защити короната си в Мелбърн!

от в 12:36 на 21.02.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович изигра най-силния си двубой от началото на Откритото първенство на Австралия и напълно подчини Даниил Медведев. Очакванията за оспорвана битка се сбъднаха единствено в началните минути, след което балканецът изцяло доминираше на корта и напълно заслужено триумфира - 7:5 6:2 6:2. Така той можеше да ликува с деветата си рекордна титла в Мелбърн, с която вдигна общата си бройка от трофеи в Шлема на 18 и по този начин се доближи само на две купи от рекордьорите Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Джокович започна срещата по невероятен начин и диктуваше изцяло темпото на игра, изостряйки почти всеки свой форхенд, за което Медведев нямаше отговор и сърбинът спечели откриващите три гейма с лекота. Следващото подаване на руснака също не започна никак добре за него, тъй като Джокера пласира светкавичен уинър от ретур, но световният номер четири не допусна да инкасира втори брейк и намали изоставането си на 1:3.

Медведев продължи с подема в представянето си, като вече пое инициативата от своя опонент и същевременно сервираше на много високо ниво, което принуди Ноле да бъде перфектен на свое подаване и той не издържа на напрежението, допускайки бърз рибрейк. Играта продължи напълно равностйно до 6:5 в полза на осемкратния шампион в турнира, който достигна до три поредни сетбола в последния сервис гейм на съперника си. Даниил отрази първите два с неспасяеми начални удари, само че Джокович влезе в разиграване при третия и дочака грешката на руснака, за да се поздрави с успеха в първия сет.

Медведев веднага отреагира на нанесения му удар, пробивайки на старта на втората част, ала форхендът му все повече се пропукваше и сърбинът насочваше топката почти изцяло към тази негова страна, което му донесе нужните дивиденти и световният номер едно скоро сам получи аванс от 4:1 гейма.

Нервите на руснака изглеждаха опънати до предела, докато Джокович ставаше все по-спокоен и уверен на корта. Ноле съкращаваше по отличен начин размените от дъното на корта, в които шампионът от ATP Cup трябваше да търси нископроцентни изпълнения, за да може да се задържи в тях.

Медведев все пак се опита да притисне водача в ранглистата и достигна до равенство при посрещане в седмия гейм, но балканецът не трепна и увеличи преднината си на 5:2, а ракетата на Даниил беше моментално унищожена от него. Руснакът не успя да канализира негативните емоции и опонентът му се възползва от ситуацията, пращайки втория сет в историята.

Джокович показа колебания в откриващото си подаване в третата част, само че намери сили да се измъкне от трудното положение, което допълнително разклати руснака и той допусна две поредни двойни грешки в ответния си сервис гейм, като много скоро сърбинът се откъсна с 3:0 напред и изглеждаше, че няма какво да го спре по пътя му към финалната линия.

Световният номер четири спря пропадането си и най-после се разписа в резултата, само че продължаваше да прибързва с вземането на решения и грешките не спираха да го съпътстват. Джокера пък продължаваше да действа вдъхновено, включвайки успешно в репертоара си приома сервис-воле и съвсем скоро се озова на само един гейм от спечелването на титлата.

Медведев не се беше предал и принуди Джокович да си извоюва крайната победа, но това по никакъв начин не представляваше пречка за Ноле и той затвори сблъсъка по безкомпромисен начин, превръщайки се в шампион на Откритото първенство на Австралия за трети пореден път!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безмилостен Джокович изнесе тенис лекция на Медведев и отново защити короната си в Мелбърн! Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | даниил медведев | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook