Безмилостен Григор съкруши Тийм и е четвъртфиналист на Аустрелиън Оупън!

от в 09:00 на 14.02.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров продължава да е без загубен сет на тазгодишния Аустрелиън Оупън, след като срази миналогодишния финалист Доминик Тийм с 6:4 6:4 6:0 и по този начин намери място във финалната осмица на надпреварата, където ще се изправи срещу руския квалификант Аслан Карацев и има всички шансове да се класира за втори път през кариерата си на полуфиналите в Мелбърн.

Срещата започна по-добре за световния номер три, който пръв достигна до точка за пробив, но Гришо я отрази чрез перфектно изпълнен смач и измъкна подаването си. Австриецът продължи да настоява от ретур, което в крайна сметка се увенча с успех и той поведе с 3:1, само че българинът реализира моментален рибрейк, измъквайки близо 15-минутен гейм. Подемът в представянето на Григор продължи с пълни сили и той удължи серията си с 4 поредни гейма, за да се откъсне напред с 5:3, а впоследствие не показа колебания, когато имаше началния удар за затваряне на сета, и вече беше една крачка по-близо до успеха.

Вторият сет отново стартира по-силно за родния ни представител, който се добра до три брейкбола в самото начало, но Тийм пласира един отличен сервис и две перфектни къси топки, за да се извади сух от ситуацията. Първата ни ракета обаче не спря дотук и получи нови два шанса, ала Доминатора пое нещата в свои ръце, засилвайки скоростта на своите форхенди и по този начин отново се измъкна от проблемното положение. Пропуснатите възможности, изглежда, повлияха негативно на Гришо, тъй като допусна две леки грешки от дланния си удар и изведнъж австриецът поведе с 3:2.

Това определено амбицира допълнително нашия сънародник, защото подходът му стана далеч по-нападателен и тази промяна в игровия план беше повече от успешна, тъй като преднината на Тийм бе моментално заличена. Последваха по два уверени гейма на начален удар за играчите, докато не се стигна до 4:4, когато Димитров пласира поредни много дълбоки ретури в полето на опонента и го накара да сбърка. Световният номер 3 отново направи перфектна акция към мрежата, но след серия неточности от неговата ракета Григор отново получи възможност да сервира за частта, която оползотвори по блестящ начин.

Играта на Тийм продължи да се разпада на съставните си части в третия сет и българинът просто се възползваше от неспиращите грешки, които шампионът от US Open не спираше да прави. Излъчването на българина пък бе изцяло положително и играеше с невероятно вдъхновение, като достигаше до всяка топка, и скоро водеше с 4:0. Гришо така и не даде нов гейм на противника си до края на срещата и реализира една от най-впечатляващите победи в своята кариера!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безмилостен Григор съкруши Тийм и е четвъртфиналист на Аустрелиън Оупън! Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | григор димитров | доминик тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook