Безмилостна Азаренка изнесе тенис лекция на Свитолина и е на осминафинал в Мелбърн!

от в 03:16 на 21.01.2022
Калоян Соколов

Сблъсъкът меду Виктория Азаренка и Елина Свитолина несъмнено беше сред най-интересните в програмата за днешния ден при дамите, само че очакванията за оспорвана битка по никакъв начин не се оправдаха, след като бившата номер едно изнесе един от най-силните си мачове през последните години и разгроми съперничката си с 6:0 6:2, за да се превърне в първата осминафиналистка на тазгодишния Аустрелиън Оупън. Следващото препятствие пред Вика пък ще бъде една измежду бившите победителки на Ролан Гарос, а именно Барбора Крейчикова или Йелена Остапенко.

Срещата стартира с трудно подаване за Свитолина, при което се стигна да равенство и в крайна сметка двукратната шампионка от Шлема проби, а това всъщност се оказа най-добрия гейм в сета за украинката, защото впоследствие тя не можа нито веднъж да докара нещата до 40:40 и съвсем скоро Азаренка разполагаше с аванс в отделните части.

Вторият сет удължи серията в полза на беларуската тенисистка, като Свитолина се разписа в едва деветия гейм на мача. Последва известно активизиране в действията на поставената под номер 15, само че въпросният период не продължи особено дълго и Вика затвори безпроблемно срещата в своя полза, като по този начин записа пети успех от също толкова изиграни двубои с днешната си опонентка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безмилостна Азаренка изнесе тенис лекция на Свитолина и е на осминафинал в Мелбърн! Калоян Соколов
Теми:  
wta | виктория азаренка | елина свитолина | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook