Безмилостна Халеп не остави шанс на местна представителка и е на 1/2-финал в Бирмингам!

от в 19:44 на 17.06.2022
Мартин Петков

Симона Халеп с началото на надпреварата в Бирмингам през тази седмица се завърна обратно на корта и същевременно откри сезона си на трева, след като за последно я видяхме в игра по време на Ролан Гарос, когато поради проблеми свързани с психо атаки допусна поражение във втория кръг. Румънката при участието си в английския град записа две безапелационни победи до момента, за да достигне фазата на четвъртфиналите, където срещна участващата посредством ,,уайлдкард" места представителка Кейти Болтър, а с това и затвърди репутацията си на една от най-силните състезателки в WTA Тура, която получи въз основа на триумфа си на Уимбълдън преди три години.

В хода на сблъсъка бившата първа ракета на света изпита сериозни трудности неколкократно на начален удар, ала с течение на времето развиваше играта си с всяка изминала точка и не остави шансове на британката, побеждавайки я с 6:4 6:1. В опит да достигне втори финал през сезона за двукратната шампионка от Шлема предстои да срещне победителката измежду Камила Джорджи и намиращата се в серия от седем поредни успеха Беатрис Хадад Мая.

Местната любимка стартира силно двубоя, като си осигури два брейкбола още в дебютното подаване на именитата си съперничка, ала не се справи в заключителната фаза на атаките си и паритетът се запази. Постепенно сервиращите се утвърдиха като доминанти на корта, но не след дълго в деветия гейм бившата номер едно съумя да разбие създалото се статукво и чрез сериозна борба оползтвори четвъртата си възможност в опит да стигне до късен пробив, който само минути по-късно се оказа от решаващо значение за изхода на откриващия сет в полза на Халеп.

Началото на втората част ни предложи множество интригуващи мигове, след като станахме свидетели на три последователни брейка, от които в печеливша позиция излезе румънката и поведе убедително със сет аванс и 3:1. Болтър видимо се пречупи психически, останала назад в резултата, като ефективността ѝ на начален удар спадна драстично, докато световната номер 20 не чакаше втора покана и удвои преднината си благодарение на нов пробив. В минутите до края на срещата Халеп отново бе изправена пред угрозата да инкасира брейк, ала за пореден път демонстрира пълния си потенциал върху тревата във важните моменти, за да обезкуражи напълно участващата със специална покана от организаторите домакинска представителка и след трети последователен пробив сложи точка на спора, поздравявайки се с крайния успех в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безмилостна Халеп не остави шанс на местна представителка и е на 1/2-финал в Бирмингам! Мартин Петков
Теми:  
wta | бирмингам | Кейти Болтър | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook