Безмилостна: Остапенко отпусна едва пет гейма на световната №3 и записа нов успех!

от в 17:52 на 23.02.2022
Диана Андреева

Йелена Остапенко "взе реванш" от Барбора Крейчикова за поражението на Australian Open 2022 през днешния ден и отново впечатли с представянето си на корта. В един оспорван мач, изпълнен с впечатляващи разигравания, световната номер 13 успя да се наложи в последователни сетове с 6:3 6:2, за да си осигури осма поредна победа в Тура и нов четвъртфинал на ниво WTA, след като през изминалата седмица се поздрави с титлата в Дубай.

Остапенко показа уверен тенис още от самото начало на срещата, докато нейната опонентка изпитваше сериозни затруднения на сервис и преминаваше през куп изпитания във всеки свой гейм. Йелена първа излезе напред в резултата, отмъквайки противноковото подаване, ала преднината на шампионката от Дубай не се задържа за дълго и тя самата допусна да бъде пробита за 3:2.

Последвалите минути бяха повече от оспорвани, но Остапенко отново показа чудесна игра при посрещане, с което си осигури нов брейк и аванс от 4:2. Крейчикова направи всичко по силите си, за да се завърне в резултата, ала това така и не се случи и не след дълго сетът приключи в полза на световната номер 13. 

След почивката двете си размениха по един пробив, преди силите на корта да се изравнят. За кратко обаче паритетът в резултата бе факт, тъй като представителката на Латвия повиши внезапно нивото си на игра и пое изцяло инициативата в свои ръце. Остапенко реализира пробив за 3:1, а впоследствие световната номер 13 продължи да бъде настоятелна и за кратко време пречупи още веднъж колебливия сервис на Крейчикова за аванс от 5:2. До края Йелена не изпита никакви затруднения да запази лидерството си и безпроблемно довърши започнатото, класирайки се за четвъртфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безмилостна: Остапенко отпусна едва пет гейма на световната №3 и записа нов успех! Диана Андреева
Теми:  
wta | барбора крейчикова | йелена остапенко | тенис турнир в доха - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook