Безмилостна Плишкова "върза геврек" по пътя си към първи полуфинал в Монреал

от в 22:04 на 13.08.2021
Мирела Николова

Каролина Плишкова се намира в страхотна форма през настоящата седмица и заслужи мястото си сред четирите най-добри тенисистки в надпреварата от сериите Мастърс 1000 в Монреал. Днес тя имаше за съперничка световната №48 Сара Сорибес Тормо, която успя да окаже съпротива на чехкинята в дебютната част, ала във втората Плишкова наложи тотална доминация и затвори двубоя за крайното 6:4 6:0. По този начин шестата в света си гарантира участие на полуфиналите, където ще спори с топ поставената в схемата Арина Сабаленка за място на финала.

Срещата стартира убедително за сервиращите, които лесно си спечелиха откриващите подавания и се оттеглиха на първата почивка в мача при резултат 2:1 без пробиви. Последва серия от 4 разменени брейка, прекъсната от Кралицата на асовете, която съумя да задържи подаването си за 4:4. Проблемите от сервис за испанката обаче продължиха с пълна сила и тя инкасира нов пробив, който доближи Плишкова само на гейм от успеха в сета и се оказа решителен за изхода на тази част.

Играта на Сорибес Тормо продължи да боксува и във втория сет, като тя изостана с 0:3 гейма, в които не спечели нито една точка. Непредизвиканите грешки от нейната ракета не спряха и макар да постави под напрежение последвалото подаване на съперничката си, световната №48 не успя да върне единия от допуснатите пробиви и преднината на Плишкова се увеличаваше с бързи темпове. След като чехкинята осъществи трети брейк в хода на частта за 5:0, не съществуваше сила, която бе в състояние да спре шестата в света по пътя ѝ към полуфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безмилостна Плишкова "върза геврек" по пътя си към първи полуфинал в Монреал Мирела Николова
Теми:  
wta | каролина плишкова | монреал | Обзори | сара сорибес тормо

Коментари





Следвайте ни в Facebook